June 06, 2011

perlu kah?

assalamualaikum.

baru saja selesai buat revision pasal photographer kat intenet. sampai sakit kepala dok tengok pakej pakej dorang nih. serius memang kebanyakan OP berharga 1000++. tapi kalau harga 2k kualiti tak bagus pon tak boleh jugak. yes. aku sedang cari OP untuk wedding aku yang coming soon tu. n bajet aku hanya 2k. tak lebih tak kurang. kecuali kalau kualiti die sangat memberangsangkan, over 2k maybe boleh diterima. banyak jugak yang aku dah email untuk mendapatkan full pakej. hanya menunggu feedback dari mereka saja. tapi perlu ke aku booking dari sekarang? atau tunggu another 4 months je? lagu pula, tarikh tak kompem lagi. aduyai. aku just takot kalau book tahun depan, harga bakal naek je. huhu.

begitu juga dengan butik, banyak dah yang aku study. harga memang over 1k. takpelah, aku memang bajet 2k for pelamin n baju for sanding. nikah maybe aku beli kaen then hantar jahit je. perlu jugak ke aku book sekarang?

dah jumpa yang berkenan, tapi tarikh yang aku nak dah ade orang booked. dah jumpa ape yang aku impikan, tapi bajet lari. dah jumpa ape yang aku mahu, tapi takut nak booking sebab tak confirm tarikh lagi. haih.

#bingung aku bingung

4 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

its better booking dr sekarang dear..sebab per pengalaman sy kan (ms tu cadang mjls 11.11.11) lagi 3bulan nk bln 11 nie da penuh semua OP yg dminati...huhuhu nsb baik lahhh dpt OP sepupu kwn seofis...

yg best nyer dlm byk2 OP yg dtanya last2 dia nie gak sy pilih sbb pakej murah. sy bajet bwh 1.5k gak la...tp berbaloi sgt2 sbb OP sy cuma RM500 jek utk akad + sanding + outdoor BUT sy cuma ambik shoot n burn jek. Rate 500 pun sbb sy nie kwn baik sepupu dia...heheehehe...berbaloi kan???

satu lagi utk OP nie hope awk pilih bebetul. sbb setakat custom album OP takkan pilih dgn bertya kat kita mana cntk tau. tp kita boleh pilih sndri yg mana cntik then bw g kedai tempah. selebihnya yg beribu2 keping tu burn dlm DVD jek.

selamat memilih... :)pilihan memasing kan.

lysa said...

eh, kita ni banyak persamaan lah. Dulu pon kita bajet kawin 11.11.11. Tapi last2 membe yang amek tarikh tu. Huhuk.

Yup yup pilihan memasing. thanks sebab bagi pendapat. Nad bestnye OP RM500. Nak jugak ;p

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

he heeeee....mesti akan dpt bawah bajet gak kalo awk berjaya tawar menawar ekekeke... (boleh ke tawar menawar huhuhu)...

takpun kalo akad nikah beza hr kan cer tya kekwn atau adk beradik yg mmg suka main camera nie boleh tak ambik utk nikah awk...da sep sehari kan? so cr yg pro OP nie utk sanding jelah....then cari pakej yg dia kasi FREE outdoor... :)berbaloi2...silap2 utk OP leh dpt pakej dlm RM800 jek utk hr sanding + outdoor sbb nikah da ambik sedara atau kekwn yg suka main camera.....cayokkk!!!!

lysa said...

akad nikah mmg beza sehari. Huhu. Tulah, ingat na mcm tu, swoh sdare mara jek. Tapi depa sume mane reti amek gmbar. Setakat amek gmbr guna hp, reti la. hehehhe