December 15, 2011

Diy-ing : Bunga Duet


Ahaks! Lawa tak lawa tak? :PP
Hasil tangan sendiri. Tak sangka pulak tangan diri sendiri ni kreatif. Haha. Okay angkut bakul sendiri = ='

Korang panggil apa bunga ni? Ade yang panggil bunga rosette lah. Tapi ai panggil bunga ni bunga duit je, sebab bunga ni kita letak duet and bagi kat pelayan pelayan untuk wedding nanti. Actually takde niat pon nak diy. Bunda and #futurehubby pon suruh beli yang dah siap je. Tapi kalau beli yang dah siap, tak kena dengan tema kami yang Pink-Hitam ni. So jawapan nya adalah diy. Tengok harga kat Semua House harga bunga sebijik macam ai buat ni RM1.00 per pcs. Gila kau? Kalau 100 pcs tak ke RM100. Haissshh mahal mahal. Ai beli semua ni tak sampai RM30 pon taw. Sangat jimat. So kat situ dah boleh cut cost. RM70 lagi tuhh boleh digunakan untuk beli benda lain. :)

Baru dapat buat 20 pcs. Another 80 pcs to do. Cayok cayok lysa. ^_^

Pssssssst : Lepas buat ni, settlekan barang hantaran pulak. Special thanks to #futurehubby sebab tolong.

8 comments:

nuraien said...

cantiknye..

~ NANA ~ said...

combination warna lawa la! :)

SitiHalisa [Lysa] said...

Nuraien : Thank you dear :)

Pn. Nana : Hee. Thank you :)

sitinazirah86 said...

cantikk sangat,caiyok lagi 80pcs,weding bile lysa

SitiHalisa [Lysa] said...

Nazirah : 4 march ni. 2 bulan lebih je lagi. hehe

dhiera said...

gigih ye! chaiyok..

❦❦❦ ~ Cik Sue ~ ❦❦❦ said...

nicelah lysa ;)
rajin betul..hehe
btw, kalau nak cari duit lebih dalam masa terdekat ni, leh la jenguk my blog ye:

http://our-wedding-diaries.blogspot.com/2011/12/buat-duit-dengan-appbank.html

;)

cik chinta said...

buatla tutoriall..nk tiruuu..ihiks