March 09, 2012

Life after bergelar PUAN :)

Assalamualaikum dan salam jumaat buat si cantik jelita semua :)

Alhamdulillah. Syukur pada Allah, harini genap seminggu jadi isteri kepada lelaki yang amat dikasihi, Hayasi Muhammad @ Kikey. Satu je soklan femes yang orang selalu tanya bila dah kawin,

"Best tak kawin? Macam mana kehidupan lepas jadi isteri?"

Kebanyakan orang, kalau kawin mesti pikir pasal sex kan. Grrr! Jawapan ai kepada semua soklan tu, Sangat Indah. Tak terkira macam mana indahnya. Hubby bertambah tambah caring, bertambah mengada ngada and penyanyang. Haha. And dia memang lain dari yang lain lah. Siyes lain dari before kawin tuu. Sukaaa! ;p

First day  masak sebagai isteri untuk suami, nak tawu ai masak ape? Goreng telur je. Hahaha. Waktu tu kat umah penuh dengan lauk kenduri, hubby bosan, so ai masak jela telor. Okayla dari goreng ikan masin je, ke sama? Hahaha. Second day pulak goreng sayur. Ala yang tu simple je. Tapi simple simple pon, mak jugak yang tolong pantau kat sebelah. Agagaga. Takpe, hubby kate slow slow belajar. Siap cakap lagi kalau betol sayangkan die, belajar masak. Hihihi. InsyaAllah, will try my best ye sayang!

Siyesly, pengalaman tu sangat indah. Malah apa yang kita lakukan untuk suami kita dengan hati yang ikhlas, dapat ganjaran taw. Itulah kelebihan orang dah kawin, pahala bergandaganda kalau kita pandai layan suami. Macam ai, banyak lagi yang kena belaja, banyak lagi yang kena explore. :) Orang cakap, suami ni ade dua benda je yang nak kena jaga, satu perutnya, dan kedua nafsunya. Kalau dua tu lengkap layanannya, insyaAllah rumah tangga akan bertambah bahagia. Hihi.

Tetiba jadi ustazah pulak lepas bergelar Puan ni kan. Hahaha. Baru seminggu dah macam ni, lepas sebulan macam mana la agaknye kan. :PP

Harini last day kerja. Ai cuti kawin sampai selasa je haritu, pastu ari rabu sambung balik, then isnin ni sambung balik cuti, sebab nak g hanimun. Ingat nak cuti 20 hari sekaligus. Tapi macam segan pulak. Hihihik. InsyaAllah lepas balik tu, kalau tak bizi dan malas, akan review majlis tu satu satu ye.

Jap, nak bagi teaser sikit. ;D


Saje je letak gambar tak nampak muka. Bagi suprise sikit. Boleh tak gitu? :PP
Take care & stay Pretty! 

3 comments:

Kikin Amer said...

congrats :)

sitinazirah86 said...

tahniah lysa semoga berbahagia hingga ke akhir hayat

dhiera said...

wee...tahniah lysa!