September 30, 2011

Kain Nikah

Alhamdulillah, baju nikah dah settle. Time bulan puasa hari tu beli. Orang shopping baju raya, kitorang shopping baju nikah? Over kan? Hahahha. Masa tu saja jalan jalan dekat Jakel, tak expect pon nak beli time tu jugak. Tapi ai ni biler dah jugak apa yang berkenan, memang time tu jugak lah kena beli. Di tambah lagi dengan staff Jakel yang pandai memujuk tu. Ha. Melayang dah RM300. Haha.

Sebenarnya tak sampai tiga ratus pon. RM260. Harga sebenar RM270. Tapi kitaorang pujuk suwuh bagi diskaun. Hehe. Alhamdulillah, dapat.

Details kain :
Chiffon Beaded : 2meter
Kain Satin For me : 4meter
Kain Satin For Him : 4.5meter

Bagi aku RM260 tu adalah MAHAL untuk bride on budget macam aku nih. Haha. Tapi sekali seumur hidup kan. Lagipon ni first time beli kain kat Jakel. Mungkin juga ini yang terakhir kalinya. Hahaha. Tema for nikah, of course lah putih. Baru nampak ayu dan berseri. Tak gitu? Tapi dah banyak bride yang buat kaler kaler soft for tema nikah mereka, tapi lain orang lain minatnye kan. #Futurehubby memang dah cakap, nikah memang nak wane putih, so nak taknak kena ikut. Hihi. Tapi berjaya jugak pujuk die suruh campurkan dengan wane lain. Memula nak mixkan dengan wane purple or pink, then jumpa satu kain yang cantik sangat. mix ngan kaler yang i suka, Ahhaaii, ai dah lah minant gila ngn kaler tu. So tanpa berfikir panjang, terus pergi kaunter, and bayar! Ingat nak beli veil sekali, tapi macam tataw je harga veil kat Jakel tu berapa. :D

So, inilah kainnya. :)
Now sesi mencari kedai Jahit pulak. Jakel dah siap recommendkan kat mane nak jahit baju nikah murah murah. Dah jumpa, dan sudah bercakap sendiri dengan empunya butik. Murah pon murah, mahal pon mahal. Kemungkinan besar, kami jahit kat situ jugak kot. Tapi nak survey kat tempat lain jugak. Next entry ai cerita nak design baju nikah ni macam mana. Till then.. :)

3 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

lawonyerrrrrrr!!!! nak nakkk...hehehehee eimy tak beli lagi pun baju nikah nie. kain pun tak beli lagi...cadang next month nk g KL shopping kat jalan TAR tu. sbb nk pesyen maxi dress tuuuu.....huhuhu sana mesti byk choice kan...

ni@ @in said...

hijau+putih pom comel gak.(^^)

lysa said...

Eimy : Aha. sana mmg byk sgt choice. smpy rambang mata nak pilih. Hihi. Tapi kalau kena hari nak pegi, kadang boleh dapat lagi murah. Jakel ni kekadang die buat promosi dalam diam. Hahaha

Nia@ain : hihi. kan kan. Btw, thanks :)