October 03, 2011

Design baju nikah

Assalamualaikum, dan salam hari isnin peeps! :)

***

Seperti yang dijanjikan pada post yang lalu, nak cerita pasal design baju nikah and butik untuk jahit baju nikah tu. Aha. Like ai said before ni, ai dah pon jumpa dengan owner butik tu, tinggal nak hantar kain and fifting jek. Hari tu just usha usha harga je :)

Well, ai dah jumpa design untuk baju nikah ai nanti. Simple je. Ai nak buat Baju Kurung Moden for my baju nikah. Tapi kain bawah die tu nak berombak ombak sikit. Err, cane nak describe ek,

Ha. Macam nilah kain bawah yang ai nak tuh. Taktawu ape nama die. Teehee ;p
sumber ; pacik google

Nama butik yang Jakel recommendkan tuh Butik Umairah. Terletak di Tingkat 1, Medan Mara KL. Time kitaorang sampai tu, butik tu dah nak tutup dah. Tapi akak tu still jugak layan kitaorang. Die peramah, siap bagi cadangan lagi nak jahit macam mana sume tu. Mane yang lagi sesuai. Itu yang buau #Futurehubby berkeras nak jahit kat situ jugak. Even overbudget. Hihi.

Kos jahit :
Chiffon Beaded/Any design : RM220 + manik bawah kain RM50
Baju Melayu : RM90 + sulam RM70
Total : RM430

Kami budget RM300 je untuk baju nikah ni. Tapi disebabkan akak ni baek hati, ramah mesra dengan pelanggan die, so buat tak nampak jelah RM430 tuh. Haha. Dah pujuk #futurehubby suruh letak manik je. At least save sikit.  Tapi die taknak. Tak tahan lama macam sulam katenya. Lagipon beza RM30. So maybe dah confirm kami akan jahit kat situ. Hehe. Lagipon #futurehubby cakap, takpe next time boleh pakai pegi mane mane kenduri or wedding. Takkan nak pakai untuk nikah je kot. Kang jadik pekasam. Haha. Kalau tak pakai pon, boleh sewakan or jual kan. Mane tawu ade orang nak sewa/beli. :PP

Eh, 5 bulan je lagi. ^_^
Till then,

2 comments:

izaFiza said...

wahh..cantiknya kain dia.winkwink..

lysa said...

Hehe. kan..ramai b2b cakap lawa kain die ni :)