October 06, 2011

No bertandang. Full stop.

Assalamualaikum dearest B2b & readers ^_^
***

Must be tertanya tanya kan, kenapa takde bertandang semua tu, kan wajib ade patutnya. Abistu pihak lelaki takde majlis lah eh? 

Let me explain it to all of you. The reason why no bertandang is, FYI rumah #futurehubby and rumah ai ambil masa dua minit je kalau berjalan kaki. Kalau naik moto, tak sampai seminit pon. So boleh imagine kan betapa dekatnye rumah kami ni? Disebabkan rumah dekat, kami ingat nak buat sekali je majlis. Campur dengan pihak lelaki sekali.

Cuba bayangkan kalau buat dua majlis, tapi rumah dekat. Tak rase membazir ke? Kos nak buat satu majlis je, contoh RM10,000, tu kalau cukup cukup, kalau lebih? Dua majlis dah menelan kos RM20,000. Cuba kalau sekalikan je, RM20,000 tupon tak sampai taw. Maybe dalam RM15,000 camtu je untuk 2000 tetamu. Kalau korang rumah dekat dekat, nak buat dua majlis jugak ke? Ai ni bride on budget, so pahampaham lah eh ;D Lain lah kalau rumah jauh jauh. Hihi.

Kalau boleh, ai taknaklah jadi macam FBIL. Rumah wife dia pon dekat dekat je. Dua tiga minit dah sampai rumah perempuan. Mereka buat dua majlis, berbelas ribu jugak habis. Tapi kami tak mampu nak buat macam die. Kami lebih pentingkan kehidupan after kawin. Itu yang lebih penting, kan?  Perasan tak, jodoh kami dekat dekat je. Hehe

So, kesimpulannye, no bertandang. Kami ingat nak buat kat dewan je, besar sikit. Tapi semua tu belum di confirmkan lagi. Still 50-50. Huhu. #futurehubby pon dah setuju nak share apa yang patot. Alhamdulillah.

3 comments:

Cik Zimie said...

jimat dear buat 1 majlis jek.ramai dah buat macam tu skrg:)

Adawiyah A.Halim said...

yup mmg jimat..tp mmg kena bcng btol2..utk dpt kata sepakat..supaya xada yg terasa kn...all the best k..

sitinazirah86 said...

jimat kan,samalah kt pon xbuat bertandang..rumah pon dekat2 je xsmpai 15 minit klu naik kete lah