October 12, 2011

Pening @_@

Assalamualaikum. Mula mula nak bagitahu yang template blog ini dah di ubah. Ohh sangat penat mengedit itu ini. Lepas ni boleh lah mengedit template untuk belog mate kucing pula.

Untuk pengetahuan kalian, ai sedang pening mencari photographer untuk my big day nanti. Pening dan susah. Harga lenih kurang, tapi tak tawu nak pilih yang mana. Ai hanya bajet RM2k for my OP. Tupon for my nikah and sanding. As i say in my last post. Kalau dulu ai bingung nak booking awal ke tak. But now ai dah menyesal. Menyesal tak booking awal awal dulu. Haa. Kan dah pening. Ai admit, salah sendiri.

Okay, ini adelah senarai photgrapher yang telah di check, tinggal tunggu nak booking jek.

ChaletCinta-Below 2k [ok]
Hafizuddin Hamdan-Below 2k [ok]
Tengku Hamidi aka CintaPhotography-Over 2k [but still ok]
Yusdi Yusoff-Below 2k [ok]
Orange-Photography-Below 2k [ok]
Sam Rais- Below 2k [ok]
Faisal Rahim-Below 2k [ok]
Mukhriz Latif & Udey Ismail-Weekend ni baru nak jumpa & bincang harga.

Nak amek CST Production, memang tak mampu. Haha. Yang kat atas ni, semua ai berkenan. And hasil mereka sangat memuaskan. Nak amek semua, boleh? Kalau lah ai ni kawin dengan anak raja, dah confirm confirm ai amek semua. Sangat tamak oke. Haha. Sebenarnya ai tak kesah sangat pasal harga. Kalau berbaloi dengan apa yang kita dapat, tak salahkan? Lagipon sekali seumur hidup nih. Tapi Tuhan jugak tak menggalakkan kita buat pembaziran. Membazir itu kan amalan syaitan. Dats why ai only budget 2k for my OP. Lebih sikit takpe. Kalau harga lebih kurang, better amek yang paling the bomb sekali kan. Hihi.

Kebanyakan photographer hanya bagi Custom album/StoryBook je untuk customer mereka. But ai ni cerewet. Ai ni tamak nak dua album sekali gus. StoryBook/Custom album & Stick Album/Mockup Album.

So, korang rase, which one is better.? At least, ai need someone yang boleh tolong pilihkan untuk ai. Nak harapkan #futurehubby, alih alih ni jawapan die 'tak kesa mane mane. Ikut je' Huh. Sabar jelah. Serius sakit otak pikir satu benda nih.

Next entry ai cerita why ai like their work. Sampai ketemu lagi ^_^

3 comments:

izaFiza said...

hee..kalo nak save cost leh design mini pelamin sendirik..=)

p/s : tq add me..lets exchange link..=)

lysa said...

hee. tula pasal. tapi ai ni kureng sikit diy. maklumlha tak kreatif. hehehhe. Btw thanks dropping by ;)

-mrs orchid- said...

need somebody?da..ko dok ajak kiki je kemane pegi...mmg ta la org len nk msok cmpor kn...teeetttt...