November 25, 2011

Sensitif lebih.

Assalamualaikum and Salam Jumaat buat b2b sekalian. Harini adalah minggu terakhir untuk tahun 1432 hijrah juga Jumaat terakhir untuk 1432 hijrah. Alhamdulillah. Ahad ni kita akan menempuh tahun baru 1433 hijrah. ^_^

Lately ni, makin dekat, makin hampir makin tak tentu pulak perasaan ai. Kejap kejap nak emo, kejap kejap nak touching. Cepat terasa dan mudah menangis. Ya Allah kuatkan lah hati ini.

 

Baru ai tawu dugaan orang nak menikah macam mana. Dari segi fizikal juga mental, sangat sangat susah. Tapi, kalau kita terima dengan tenang dan redha, InsyaAllah Allah permudahkan. So jangan segan segan lah mintak pertolongan dari Allah. Mintak ditenangkan hati, insyaAllah kita akan tenang dan boleh handle semua perasaan yang datang ni. Peringatan untuk diri sendiri jugak. Sebab hati ni cepat sangat tersentuh.

Yang penting chill je. Terima semuanya dengan senyuman. Anggap semua ni dugaan untuk dari Maha Esa :)

Pssst : Baru je lepas nages semalam. Lega.

4 comments:

Kerry Mirza said...

memang normal kery.kery skang mudah je nk nanges.sensitip terlebih2.huhu

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

baru jek berbaik semlm....huhuhu
sensitif menjadi2 lately nie
nk kata bendera jepun lepas da
tekanan keje + bridezilla kan
huhuhu

byk2 kita sabo lah yer lysa :)

Lysa Jai said...

Kery : Kan.. Huhu. dugaan. semoga kita tabah menghadapinya :)

Lysa Jai said...

Eimy : Tu ahh. Dengan kerja lagi. InsyaAllah smoga kita sabar & tabah. Cayok2! ;D