October 19, 2011

Pelamin & Make-up : Done!

Assalamualaikum lovely..! :)

Last two weeks, hari rabu kalau tak silap ai, time tu ai sedang beria beria nak mini pelamin. Masa tu, FSIL ajak pergi jumpa empunya pelamin malam tu jugak. Lagipon empunya pelamin tu saudara kepada hubby FSIL. So harga pon boleh di runding lagi lagi. Ha, bab ni ai suka. Haha.

Memula ingat nak tanya pasal mini pelamin JE. Sebab nak tawu design semua tu. Then tiba tiba terpikat dengan baju yang dah sedia ada kat situ. Lawa. Sumpah terkedu tengok baju ni. Pastu dok ulang ulang cakap kat #futurehubby and FSIL baju tu lawa. Sampai dorang naik bosan dah. Haha. Baju tu warna tiffany blue. Sweet and simple. Tak banyak lace and manik. Sebab tu suka gila tengok. Pastu terpikat lagi dengan baju songket dorang. Kaler purple. Warna yang ai idam idam kan selama ni. Teros cakap kat #futurehubby, nak baju ni. Sempat lagi berangan angan malam berinai nak pakai baju ni. Hahahaha. Then terus pikir amek pelamin kat situ je. Senang. Sekali harga.

Sedihnya sebab ai tak dapat pelamin idaman ai, pelamin roman. Huhu. Say byebye jela kat pelamin roman tu. Hajat tak kesampaian. Dah jumpa yang cun and ikut bajet, tapi mesti ade something wrong somewhere, macam make up ke, baju ke. Mesti ade yang kureng lah. Last last amek kat situ je. Murah. Sesuai dengan bajet kami. Harga sedara mara, boleh lah. Kalau harga sebenar, mmg ai tak mampu.

Selamat tinggal pelamin roman. Sobs sobs ;(

Next month nak pergi jumpa owner ni balek. Nak confirmkan tarikh, and bayar deposit. Malas nak pikir banyak dah. Tak dapat pelamin impian pon takpela. Pelamin yang ni pon cantek jugak. Pelamin Astana. Cer la try search kat google pelamin astana tu macam mana. Ngee ;D

So, butik, pelamin & make up consider done! Alhamdulillah. Tinggal tema je yang belum dapat dapat lagi. Adehh. Pening memikirkan hal tema ni. Kang ai amek tema pelangi, jadik story pulak nanti. Till then..

2 comments:

Hunny Kitty said...

pelamin DIY lew..hehehehe mana la tau lagik cun

lysa said...

ai kurang kreatif nak diy diy nih. HAHAHHA